Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعید است مجلس دهم در زمینه قراردادهای نفتی حرکتی انجام دهد، اگر چه برخی از نمایندگان مجلس با طرح لایحه سه فوریتی می خواستند به این موضوع ورود کنند اما در نهایت دیدیم که عده ای از نمایندگان با لابی و رایزنی دولتی ها این موضوع را پس گرفتند لذا بعید می دانم این مجلس در حدی باشد که بخواهد جلوی این قضایا را بگیرد و امیدی به این مجلس نیست چرا که اگر می خواست اقدامی انجام دهد تا الان انجام داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاصی قدس آنلاین- محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک و تحلیلگر بازار نفت درباره وضعیت قراردادهای نفتی موسوم به IPC به خبرنگار قدس آنلاین گفت: آقایان دولتی می گویند حدود ۲۰۰ میلیارد دلار قرارداد در این راستا آماده شده و یکی پس از دیگری با شرکت های مختلف منعقد خواهد شد که از جمله آن ها قراردادهای یادآوران، آزادگان و... است. وی در این باره اظهار داشت: از آن جا که ما تا کنون تجربه قراردادهای IPC را نداشتیم و عمده قراردادهای ما در گذشته به صورت متفاوتی بوده لذا عملکرد ما در این نوع قراردادها هنوز مشخص نیست.

برای مقابله با قراردادهای نفتی، امیدی به مجلس دهم نیست

خطیبی درباره واکنش مجلس به این قراردادها خاطرنشان کرد: بعید است مجلس در این زمینه حرکتی انجام دهد، اگر چه برخی از نمایندگان مجلس با طرح لایحه سه فوریتی می خواستند به این موضوع ورود کنند اما در نهایت دیدیم که عده ای از نمایندگان با لابی و رایزنی دولتی ها این موضوع را پس گرفتند لذا بعید می دانم این مجلس در حدی باشد که بخواهد جلوی این قضایا را بگیرد و امیدی به این مجلس نیست چرا که اگر می خواست اقدامی انجام دهد تا الان انجام داده بود. نماینده سابق ایران در اوپک تصریح کرد: اگر چه انصافا برخی از نمایندگان در این زمینه تلاش های زیادی داشتند اما این نمایندگان قاطبه نمایندگان نبوده و متاسفانه اکثر نمایندگان خیلی به این قضایا ورود نمی کنند و به دولت اعتماد کرده و لوایح دولت را تصویب می کنند.

بازار نفت به تصمیمات مکمل نیاز دارد

این تحلیلگر بازار نفت درباره آینده بازار نفت با توجه شرایط موجود اظهار داشت: : تصمیمی که اوپک به همراه چند کشور غیر اوپک گرفت و حدود یک میلیون و هشتصد هزار بشکه از تولیدشان را کاهش دادند اقدام مناسبی بود که بازار هم عکس العمل مثبتی نسبت به آن نشان داده و بعد از مدت ها شاهد افزایش قیمت ها بودیم. وی خاطرنشان کرد: باید پذیرفت تصمیم درباره مدیریت عرضه، یک تصمیم لحظه ای نیست بلکه این تصمیم باید در طول زمان مدیریت شود یعنی اگر بخواهیم بازار را مدیریت کنیم مدیریت بازار یک مدیریت دینامیک و در حال حرکت است لذا ممکن است این تصمیم برای آن اوایل و چند ماه اول تصمیم خوبی بوده باشد اما با تغییر شرایط بازار، باید تصمیم جدیدی گرفته شود. خطیبی افزود: یعنی آن تصمیم اگر چه در آن مقطع خوب بود و چند ماهی هم جواب داد ولی در حال حاضر دیگر پاسخگو نیست و اگر می خواهیم قیمت ها، قیمت های بهتری شوند به تصمیم مکمل نیاز داریم به این معنی که باید کاهش های بیشتری اعمال شود تا تعادل بین عرضه و تقاضا حفظ شود. این کارشناس بازار نفت خاطرنشان کرد: البته این تقاضا تا حدودی در حال حفظ شدن بود که کشورهای غیر اوپک شروع به افزایش تولید کرده و تعادل بازار دوباره به نفع عرضه به هم خورده و عرضه بیشتر شد. لذا ما اگر بخواهیم کماکان تعادل عرضه را حفظ کنیم نمی توانیم بگوییم باید تصمیمات گرفته شده تمدید شود بلکه باید با توجه به شرایط جدید تصمیمات جدیدی اتخاذ کرد. در این صورت می توان امیدوار بود قیمت های بهتری را در بازار داشته باشیم.

تکرار نفت ۱۰۰ دلاری ممکن است

خطیبی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در آینده دوباره شاهد نفت ۱۰۰ دلاری باشیم به قدس آنلاین گفت: به شرطی که صادرکنندگان مهم نفت بتوانند در یک تصمیم قوی عرضه بازار را مدیریت کنند قطعا به قیمت ۱۰۰ دلار و حتی بالاتر هم می توان دست یافت اگر چنانچه عرضه مدیریت هوشمند شود یعنی تصمیمات اخذ شده مانیتور و هر ماهه بررسی شود و توازن بین عرضه و تقاضا به دقت حفظ شود به راحتی می توان در آینده چند ماهه به نفت ۶۰ دلاری در هر بشکه رسیده و در صورت ادامه این نوع مدیریت حتی می توانیم به قیمت های بهتری نیز برسیم.

نماینده سابق ایران در اوپک درباره عملکرد تیم وزارت نفت و شخص وزیر نفت در دولت یازدهم به قدس آنلاین گفت: آقایان در بحث تبلیغات و شعارها و پوشش دادن اقداماتشان خیلی متبحرانه عمل کرده و با توجه به سن و سال و تجاربی که داشتند توانستند فضای تبلیغاتی وسیعی را ایجاد کنند اما در عمل چیزی مشاهده نمی شود. وی ادامه داد: من و امثال بنده به عنوان کارشناس برای قضاوت و تحلیل مسائل به دنبال اعداد و شاخص ها هستیم در حالیکه تاکنون چیزی در این زمینه ندیده و عمدتا حرف و شعار شنیده ایم.

دولت افراد سیاسی را بر نفت حاکم نکند

خطیبی درباره انتخاب مجدد زنگنه به عنوان وزیر نفت اظهار داشت: بنده اطلاعی ندارم که آقای زنگنه مجددا انتخاب خواهند شد یا نه، اما اگر کابینه دوازدهم کابینه ای جناحی و سیاسی باشد طبیعتا افرادی مانند زنگنه نیز مجددا در این کابینه حضور خواهند داشت. وی درباره عملکرد وزارت نفت در طول چهار سال گذشته خاطرنشان کرد: متاسفانه بین شعارها و تبلیغات با واقعیت های صنعت نفت تفاوت فاحشی وجود دارد. یعنی آنچه در فضای تبلیغات دیده می شود با آنچه در واقعیت وجود دارد خیلی متفاوت است. این کارشناس بازار نفت در خاتمه با درخواست از دولت برای به کارگیری افراد غیر سیاسی و متخصص در صنعت نفت به قدس آنلاین گفت: متاسفانه می بینیم که گاها افراد سیاسی به صنعت نفت تحمیل می شوند و صنعت نفت هم چاره ای جز همکاری با این افراد ندارد. من از دولت محترم درخواست دارم لطف کنند و بیش از این افراد سیاسی را بر نفت حاکم نکنند چون افراد سیاسی آمده و از نفت به نفع این دسته و آن گروه بهره برداری های سیاسی می کنند و مشکلاتی را ایجاد می کنند و بعد هم برای پوشش ضعف های خودشان شروع به انجام کارهای تبلیغاتی و رسانه ای و یک کلاغ، چهل کلاغ کردن می کنند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۳۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص باید و نبایدهای اجرای طرح تعطیلی آخر هفته گفت: همانطور که می‌دانیم در قانون اتاق بازرگانی قید شده است که اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه حاکمیتی ایفای نقش کند.

فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین در دستور کار اتاق بازرگانی و تعاون و اصناف که مجموعه‌ای از بخش خصوصی هستند، یکی از مواردی که سالیان گذشته به صورت مستمر انجام می‌شود پایش کسب وکار است. در هر صورت مولفه‌هایی همواره در این پایش‌ها در صدر قرار می‌گیرند. اتاق بازرگانی از این طریق با اطلاع از محیط کسب و کار در تلاش برای ایفای وظایف مشاوره‌ای خود نسبت به دولت است.

گزدرازی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که دولت  دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشد و از این طریق تصمیمات اقتصادی بهتری اتخاذ شود. در هر صورت ما نمی توانیم تعاملات اقتصادی و تجاری خود را با دنیای پیرامون قطع کنیم. ما بر این باوریم که در مباحث گمرکی و داد و ستد تجاری باید شرایط دیگر کشور‌ها را در نظر بگیریم.

ایران به رفتار اقتصادی کشورهای مقصد توجه داریم؟

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطر نشان کرد: حتی در مباحث ارتباط اقتصادی در فضای مجازی نیز توجه به شرایط کشور‌های هدف مهم است. حتی در زمینه تجارت با کشور‌های خاورمیانه‌ای و شرق آسیا هم نمی‌توانیم عنوان کنیم که ما به رفتار اقتصادی کشور مقصد توجه نداریم؛ چرا که زنجیره عرضه کشور‌های بسیاری به هم متصل و اقتصاد‌هایی درهم تنیده هستند.

گزدرازی ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان هم اکنون تعطیلات آخر هفته روز‌های شنبه و یکشنبه است؛ در کشور‌های مسلمان اطراف ما نیز تعطیلات آخر هفته از جمعه ظهر شروع شده و تا یکشنبه ادامه دارد. اگر ما بخواهیم پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم، علاوه بر قطع ارتباطی که در این دو روز داریم، در روز‌های شنبه و یکشنبه نیز نمی توانیم ارتباطی برقرار کنیم.

وی تاکید کرد: در روز‌های تعطیلی خارج از کشور اگر تاجری نیاز به هماهنگی و یا مراوده‌ای با شریک تجاری خارجی خود داشته باشد، چه در فضای مجازی و چه در مراجعه حضوری با عدم پاسخگویی مواجه می‌شود؛ چراکه اصلا امکان ارتباط وجود ندارد و کسی آن‌طرف نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: به این صورت ما عملا چهار روز کاری را از دست می‌دهیم؛ از این رو ما به عنوان بخش خصوصی خواهشمندیم نسبت به این موضوع تمهیدات لازم اندیشیده شود چراکه فشار اقتصادی تعطیلات این‌گونه بر عهده بخش خصوصی و مردم خواهد بود.

درخواست بخش خصوصی از رهبر معظم انقلاب

وی تصریح کرد: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری از ایشان درخواست کرده است که نسبت به لغو تعطیلات پنجشنبه دستور فرمایند. شایان ذکر است که لغو تعطیلات پنجشنبه می‌تواند در رقابت پذیرتر کردن تجارت خارجی بخش خصوصی موثر بوده و ارتباط تجاری کشور ما را تقویت کند.

گزدرازی گفت: اگر بخواهیم چهار روز از هفته را تعطیل باشیم دو الی سه روز باقی مانده عملا فقط هزینه است و به شدت دچار مشکل می‌شویم. در این مسئله ما فقط با یک قشر خاص در ارتباط نیستیم، بلکه بحث مراوده با جامعه جهانی در جریان است و نمی توانیم نسبت به ملزومات آنها بی تفاوت باشیم. در هر صورت اقتصاد جهانی در حال انجام کار خود است و این ما هستیم که باید همراه شویم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ما با توجه به اعتقادات اسلامی بر تعطیلی و انجام مناسک دینی روز جمعه تاکید داریم، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش مشارکت مردم در امر تولید و همچنین با توجه به فرمایشات ایشان در اهمیت اقتصاد مردمی می‌توانیم با انتقال تعطیلات پایان هفته از پنجشنبه به روز شنبه، شرایط مطلوب تری را برای بخش خصوصی که همان مردم هستند فراهم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟